WYJĄTKOWA JOGURTOWNICA YOGURBERRY

YogurBerry to świetny sprzęt, który pozwoli nam przygotowywać samodzielnie jogurty. To ciekawa propozycja, ponieważ dzięki niej można przygotowywać jogurt, który ma świetne właściwości.

Przede wszystkim jest to takie rozwiązanie, które charakteryzuje się ciekawą formą pracy. będzie się to opierać o naturalną fermentację, bez używania prądu. W urządzeniu potrzebny jest tylko pojemnik, do którego dodaje się mleko oraz bakterie, które będą odpowiadać za to, że stworzony zostanie jogurt.

Bakterie jogurtowe

Pierwsza partia będzie możliwa do przygotowania, jeśli zastosujemy tak zwany pakiet startowy, który będzie się składał z tych najważniejszych bakterii. Po tym jak przygotowana będzie pierwsza partia dalej będziemy mieli już inne możliwości, ponieważ tak stworzony jogurt będzie nam gwarantował podstawę do dalszego zaczynu. Będzie można dalej wykorzystywać na nowo ten jogurt i rzeczywiście będzie to najlepsza dostępna opcja. Po kilku partiach jednak znów będzie trzeba wracać do pakietu startowego, ponieważ jak wiadomo z każdym kolejnym jogurtem będzie już mniej bakterii, gdy będzie się korzystać z zaczynu.

Domowy jogurt

W ten sposób przygotowany jogurt jest w 100% naturalny, nie będzie tam barwników czy dodatków smakowych i będzie to najlepsza dostępna opcja dla naszego zdrowia. W składzie pojawiać się będą bakterie probiotyczne, żywe kultury bakterii, które są dla nas najlepsze.

Przepis na jogurt

Trzeba zwracać uwagę na to, że w jogurtach sklepowych bakterii probiotycznych nie będzie można znaleźć, ponieważ usuwa się je dlatego, by w ten sposób utrzymywać sobie w miarę możliwości jak najdłuższą ważność takiego produktu.

Dlaczego zestaw YogurBerry?

Jest to proste urządzenie, które da nam możliwość stworzenia świetnego produktu, który będzie wynikał wyłącznie z naturalnej fermentacji. Między innymi będzie to innowacyjna forma cyrkulacji powietrza, która będzie sprawiać, że stworzone będą warunki do tego, by bakterie mogły się mnożyć. Bardzo ważne będzie również to, że produkt jest przygotowany bez bisfenolu i dzięki temu będzie to rozwiązanie w 100% bezpieczne dla zdrowia.

Urządzenie przygotowane jest miedzy innymi z Tritanu, który ma świetną jakość, jest podobny do szkła i dlatego nie będzie przyjmował zapachów czy smaków. Producent postarał się także o świetną estetykę i pod tym kątem to urządzenie także dobrze się sprawdza, na pewno spełni oczekiwania. Przygotowanie jogurtu nie będzie trudne.

Umieszczamy w pojemniku mleko i uzupełniamy je bakteriami. Przez 10 godzin następuje fermentacja naturalna w temperaturze pokojowej. Po tym czasie będzie można włożyć go również do lodówki, by mogło dojść do jego zgęstnienia. Produkt będzie potem nadawał się do spożywania przez siedem dni.

Autor

Karol

Redakcja zdrowo-gotuj.pl

Zobacz również

Kontakt

E-mail: kontakt@zdrowo-gotuj.pl

Obszerna wiedza z dziedziny zdrowego stylu życia.

Dlaczego warto sięgać po świeżo wyciskane soki?
Jakie właściwości zdrowotne posiadają soki?
Z jakich owoców i warzyć wyciskać soki?

Odpowiedź na te i inne pytania znajdziesz tylko u Nas.